Boligpartner

Teknologien du ønsker deg på kjøkkenet

Nordmenn investerer stadig mer penger i husets viktigste rom. La deg friste av hvitevarer fullproppet med teknologi, integrerte mobilladere i benkeplaten og lydanlegg i sokkelen.

Dagens kjøkken skal være lekkert, praktisk og effektivt. Det er viktig med funksjonelle løsninger samtidig som kjøkkenet skal være det naturlige samlingspunktet for hele familien.

Intelligent og tilkoblet

Teknologiske innovasjoner er en naturlig del av vår livsstil spiller i dag en sentral rolle i mange moderne kjøkken. Nå kan du velge Wi-Fi-tilkoblede hvitevarer som gjør at du enkelt kan styre stekeovnen, kaffemaskinen og oppvaskmaskinen fra mobilen din. Når du er på butikken kan du derfor slå på stekeovnen og se bilder fra innsiden av kjøleskapet ditt bare ved hjelp av noen raske tastetrykk.

Integrerte løsninger i vinden

Regionsjef i Norema for Hedmark & Oppland, Åshild Sagstuen, bekrefter at dagens kjøkkenkunder ønsker seg smarte, teknologiske løsninger. Og mulighetene er mange.

noremany.jpg Regionsjef Åshild Sagstuen (Norema Hedmark & Oppland) (t.v.) og interiørselger Gry Smevoll møter mange kunder som er opptatt av teknologi på kjøkkenet.

-Nå kan du få integrert mobillader i benkeplaten din, forteller Sagstuen. Det gjør at du enkelt kan lade mobilen eller Ipaden mens du jobber på kjøkkenet. Det er bare å legge mobilen rett oppå det lille runde punktet i benkeplaten, så aktiveres ladingen. Og det helt uten synlige ledninger. Løsningen er i dag tilgjengelig for benkeplater i materialet corian og heltre.

Mange ønsker seg også integrerte hyller i kjøkkenskapene du kan heise ned og opp kun ved å trykke på en knapp.

-Denne løsninger er utrolig praktisk, forteller interiørselger Gry Smevoll. Når du for eksempel har behov for krydder til matlagingen eller de skarpeste knivene, senker du kjøkkenhylla. Og når du er ferdig, heises hyllen opp igjen og forsvinner inn i kjøkkenskapet. Enkelt og greit.

HiRes_Norema_IQ_OverskapMedHeis_miljo2.jpg Ved å trykke på knapper kan man heise hyllene ned og opp igjen i kjøkkenskapet. Foto: Norema

Skjulte musikkanlegg

Sokkelen på kjøkkenet kan også benyttes til praktiske løsninger med dagens teknologi. 

-Her har vi satt inn et integrert lydanlegg med bluetooth i sokkelen, sier Åshild Sagstuen mens hun viser frem den nesten usynlige høyttaleren.Hvis du ønsker lydanlegget høyere opp, kan du i stedet velge å gå for en løsning hvor lydanlegget er integrert mellom to skapdører i kjøkkeninnredningen.

HiRes_Sokkeltrapp-i-sokkelskuff.jpg Hvorfor ikke utnytte sokkelen bedre og sette inn en sokkelskuff, her med en trapp du enkelt kan hente frem når du skal nå opp til de høyeste kjøkkenskapene. Foto: Norema

Populære produkter

Dagens kjøkkenkunder ønsker seg også: 

  • Vinskap på kjøkkenet
  • Integrert kaffemaskin 
  • Dampovn
  • Platetopp og ventilator i ett
  • Elektrisk sluk i vasken som åpnes og lukkes ved å trykke på en knapp
  • Muligheten til å heise opp den nederste kurven i oppvaskmaskinen slik at du slipper å bøye deg når du skal rydde inn og ut av maskinen
  • Vakuumeringsskuff integrert i kjøkkeninnredningen. Det gir maten lenger holdbarhet og kan også benyttes for forberedelse til sous-vide tilberedning i dampovnen.  
  • Praktiske oppbevaringsløsninger på innsiden av skapene

Og skulle du synes det er vrient å holde liv i urteplantene dine på kjøkkenet, finnes det snart gode løsninger for dette også. Hva med et minidrivhus integrert i kjøkkeninnredningen som sørger for riktig lys og gode vekstforhold til plantene dine? 

Bestill gratis huskatalog

Har du lyst på mer inspirasjon om det å bygge nytt hus? Bestill gratis huskatalog her.

Inspirasjon til ditt kjøkken

Ta en kikk på vår samleside om kjøkken for masse god inspirasjon og tips til hvordan du kan skape ditt drømmekjøkken i nytt hus.

Les mer her