Boligpartner
Illustrasjon av folkefavoritten Prato - et kompakt hus som passer på små tomter.
Elin Skramstad
Forfatter: Elin Skramstad
Sist endret: 01. desember 2023
Lesetid: ~7 min

Moderne Prato – et flott hus for familien

Med fire soverom, to bad, to stuer og masse bodplass er vårt moderne hus Prato blitt en favoritt blant mange barnefamilier.

Prato er en komplett bolig som kan plasseres på små tomter. Huset har et boligareal på 179 kvadratmeter, og er tilpasset flate tomter. Her får du et moderne, lyst og luftig hus med smarte løsninger – perfekt for barnefamilier.

Ønsker du en uforpliktene husprat med en rådgiver?

Alt du trenger i huset

Se bare her:

  • Fire soverom, hvorav tre av dem er plassert i 2. etasje
  • Stort kjøkken med plass til spisestue
  • To stuer
  • To bad
  • Eget vaskerom
  • Eget walk-in closet tilknyttet det ene hovedsoverommet
  • Direkte utgang fra spisestue til overbygd uteplass
  • God bodplass

Hva er prisen på dette huset?

Når man skal sette opp et priseksempel på en husmodell er det viktig å tenke på at denne prisen er basert på standard kataloghus og at sluttsummen for et hus vil variere ut fra beliggenhet, tomteforhold og kundens tilvalg og ønsker. Når husets faktiske kostnader skal regnes ut, må det tas hensyn til tilleggsfaktorer som tomte- og gravekostnader, støping av såle/grunnmur, kommunale avgifter, spesielle oppgraderinger m.m. 

Prisen i eksempelet er basert på standard kataloghus med gjeldende priser for et lite sted på Østlandet per desember 2023. Oversikten forutsettes oppsatt i samarbeid med husbygger, basert på skjønn og erfaringstall. Vi gjør oppmerksom på at dette er et priseksempel og at sluttsummen for et hus vil variere stort ut fra beliggenhet, tomteforhold, kundens tilvalg og ønsker. 

PRISEKSEMPEL PRATO

Tomtekostnader - kjøpesum, tinglysning, kommunale avgifter, tilkobling etc:  950 000 kr.

Plate og grunnarbeid - utgraving, planering, fundamentering, grunnmur, plate etc: 550 000 kr.

Huspris "ferdig" over grunnmur - materialer og arbeid utvendig og innvendig, håndverkere og installasjoner : 4 530 000 kr.

Andre byggekostnader - saksgebyrer, byggestrøm, m.m: 150 000 kr. 

Prisestimat totalt: 6 180 000 kr. 

Med rom til lek

Barna vil trives godt i dette moderne huset. Her er det god plass til lek og utfoldelse med store, åpne sosiale rom. Under trappen opp til andre etasje, kan barna skape sin helt egen verden med leker og spill. Trappa er plassert godt inn i huset, og ikke i inngangshallen slik som hos mange andre husmodeller. Når du kommer inn i Prato, har du rask og enkel tilgang til både bad og separat vaskerom. Det er veldig praktisk, spesielt med tanke på barna i familien.  

En økonomisk plan

Før du skriver kontrakt med BoligPartner setter vi opp en økonomisk rammeplan som viser alle kostnadene i byggeprosjektet. Slik er du fra start sikret en detaljert oversikt over hele ditt totale budsjett. Merk at det fortsatt finnes variable kostnader som ikke kan fastsettes før man vet hvor i landet og på hvilken tomt huset ditt skal bygges. Tilknytningsavgifter for vann, avløp og elektrisitet samt byggesaksgebyrer varierer fra kommune til kommune. For sluttsummen er det også avgjørende hvilken standard du som kunde velger på for eksempel fliser, parkett og belysning.  

Plantegninger og fasadeskisser

Kjøkken og spiseplass i husmodell Prato gråmalt med sort kjøkken. Peis som gir god varme og skaper en koselig stemning.

Hus for barnefamilier

Vi i BoligPartner har realisert tusenvis av boligdrømmer for barnefamilier rundt omkring i hele landet. Her kan du lese mer om hva som er viktig når du skal bygge nytt hus til din familie.

Les mer her