Boligpartner

Lave skuldre og tid til hverandre

Nesten hver fredag setter familien Nordbak Øsmundset fra Eidsvoll seg i bilen og kjører én time til hytta på Budor. – Å kjøpe hytte var for oss en investering i egen fritid. Hytta er blitt et fristed der vi har tid til å bare være sammen, sier mamma Pernille (35).

Og akkurat det - kvalitetstiden med mamma og pappa - setter barna Gustav (3) og Josie (bildet, 6) utrolig stor pris på. Spør du 6-åringen hva hun synes er best med å være på hytta er svaret enkelt: ”Alt!”. 

Boligpartner-0152-FotoJM-WEBSAFE.jpeg

For det er ikke lett å rangere alle opplevelsene: Nettene da hele familien sover sammen på hemsen. Gåturene til koia med pølser og tomatstuppe på termosen. Alle rundene med ”Kast grisene” eller ”Uno” rundt kjøkkenbordet, eller de rolige ettermiddagene når alle ligger henslengt i sofaen og leser bok eller ser på Ipad. På hytta er foreldrene med på leken, og tilstede for barna på en helt annen måte.

- Det blir  ikke like mye tid til lek med barna hjemme. Der er det så lett å sjekke mailen, og det er alltid noe å ordne. Når jeg er på hytta så er det fri og det blir lettere å la være, sier pappa Trond (35).

Rolig start

Denne mandagen i høstferien har Gustav akkurat hjulpet mamma å bake eplekake, og den nydelige lukten av kanel og søt bakst brer om seg i hytta. Storesøster Josie sitter ved kjøkkenbordet og tegner turløypa som familien gikk i går, og pappa Trond har akkurat kastet en kubbe på peisen. Det er en typisk hyttemorgen på Budor. Skuldrene er lave, stillongsen på, og dagens store mål er å komme seg ut en liten tur selv om værgudene har slått seg vrange og sendt både tåke og regn til Furadalsvegen på Budor.

Fra oppussing til nybygg

På Eidsvoll bor familien i en ærverdig villa fra 1920-tallet. Et evig oppussingsprosjekt som snart er totalrenovert. 

- Nettopp fordi det alltid er noe som bør gjøres hjemme, ønsket vi oss en splitter ny hytte med behov for minst mulig vedlikehold, sier Trond. 

Å kjøpe hytte har stått på ”10-årsplanen de siste 15 årene”. For tre år siden bestemte de seg for å gå videre med planene, og når paret først bestemmer seg for noe, så går det raskt. 

- En gang vi var ute og handlet spurte Pernille hvor mange vinduer vi egentlig skulle ha på hytta, og gardinene ble faktisk kjøpt før vi signerte kontrakta, ler Trond.

Last ned gratis hyttekatalog

Last ned og les vår hyttekatalog med en gang. Her finner du masse inspirasjon, nye hyttemodeller og kundeintervjuer. Bestill katalogen gratis og les den på mobil, nettbrett eller PC/Mac

Se bilder av familiens drømmehytte

Veldig godt fornøyd

Kort reisevei og gode turforhold året rundt var viktige kriterier for hvor hytte skulle bygges, og BoligPartners hyttefelt på Budor innfridde alle krav.

- Det er en stor investering å bygge hytte og da er det viktig at den blir brukt. Vi ønsket oss en vinterhytte, og med to små barn er én times reisevei helt perfekt, sier Trond.

Etter første visning med hytteselger i BoligPartner, Atle Maurud, var paret overbevist. 

- Vi er svært godt fornøyd med selgeren og oppfølgingen vi fikk, spesielt når det gjelder kundetilpasninger og alle ønskene vi hadde. Vi var mye frem og tilbake, men opplevde å bli hørt, og vi fikk mange konstruktive innspill og gode forslag til løsninger, sier Trond.  

Paret hadde for eksempel bestemt seg for en tomt øverst i lia, men da hytteselgeren insisterte på å vise dem en tomt lenger ned, ble det helomvendig.  

- Prisen var den samme, så for hytteselgeren hadde det jo ingenting å si hvilken tomt vi valgte, sier Trond. 

Ønsker du en uforpliktende hytteprat med en rådgiver?

Falt for Utsikten-hytta

Da tomten var funnet, startet jakten på drømmehytta.

- Vi synes både hus- og hyttekatalogen til BoligPartner er veldig innbydende, og da vi så  Utsikten-hytta  falt vi for uttrykket. Vi hadde ikke sett en slik type hytte før og syntes den var veldig vakker. I tillegg passet den reguleringsplanen på Budor godt, sier Pernille.   

Både hun og Trond jobber fullt. Han som bygningsingeniør og prosjektleder i Varden Entreprenør og hun som tannlege. Med to barn og pendling Eidsvoll-Oslo for Trond sin del, er hverdagen svært  hektisk.

- At hytteselgeren reiste fra Hamar til Eidsvoll og tok et ”hjemmebesøk” etter at barna hadde lagt seg gjorde det langt enklere å gå videre med hytteplanene og gjennomføre prosjektet, sier Trond.

1000 timer egeninnsats

35-åringen snekrer gjerne selv, og paret valgte derfor å kjøpe  Utsikten-hytta  som et ferdig oppsatt og lukket råbygg. Etter 1000 timer med egeninnsats innvendig var hytta endelig innflyttingsklar sommeren 2016, og det siste året har familien tilbrakt nesten hver helg her. 

- Hytta er blitt akkurat slik vi drømte om; vårt andre - og moderne - hjem, sier Trond.

En innholdsrik dag

At regner pisker på stuevinduene og at tåka henger tungt over tretoppene denne høstdagen, stopper ikke familien Nordbak Øsmundset fra å gå ut.

- Ungene elsker jo regnet, sier Pernille og finner frem regntøyet. 

Trond henter ei kappsag og skjærer raskt noen plankebåter som barna tar med seg bort til bekken. Etterpå blir det grilling av pølser og marshmallows på bålpanna, og vel inne på hytta venter flere runder med Ludo, Uno og Kaste Griser. Josie elsker å turne på hemsen, og Gustav ser gjerne litt Ipad i armkroken til pappa, mens mamma kutter høst-grønnsaker og sopp til dagens middag. 

Når ytrefileten har nådd sine 65 grader dekkes bordet, og snart samles familien til et rolig måltid med god tid til å prate om dagen i dag, og legge planer for dagen i morgen. Ute er mørket i ferd med å senke seg og det vakre blålyset strømmer inn gjennom vinduene som strekker seg fra gulv til tak. Snart venter god natt-stund i senga, og etterpå skal mor og far kose seg med et glass rødvin og en god bok i sofaen. 

Her på hytta er det godt å være. For både liten og stor. 

Boligpartner-0813-FotoJM-WEBSAFE.jpeg

Ønsker du en uforpliktende hytteprat med en rådgiver?