Boligpartner

Fra nostalgisk hus til moderne familiebolig

Utgangspunktet var et klassisk hus med vindussprosser og mønedekor. Resultatet ble en moderne drømmebolig med rene flater, store vinduer og masse lys.

Ønsker du en uforpliktene husprat med en rådgiver?

4Z5A5801.jpg

Et fantastisk dagslys møter deg når du kommer hjem til familien Fjeldstad på Tyristrand. Her er det rene linjer, glatte flater og listefritt i taket. Veggene er kledd i gips og malt i matte, lune gråtoner. Kjøkkenet er moderne og åpent med plass til en stor øy på midten.

– Vi ønsket oss en moderne stil på huset, og det har vi fått, forteller mamma Marianne Røste Fjeldstad.

4Z5A5466.jpg

Tilpasset familiens ønsker

Da familien på fem skulle bygge nytt hus visste de akkurat hva de ville ha. De ønsket seg fem soverom, walk-in closet, to bad, to stuer, nok garderobe­plass og et praktisk vaskerom. Utfordringen var at boligen måtte tilpasses reguleringsplanen for området. Huset måtte ha saltak og være innenfor kravene til maks gesims- og mønehøyde. I tett sam­­arbeid med BoligPartner sin forhandler, Sandvold Boliger, fant familien frem til den klassiske husmodellen Heimgaard – en fleksibel familiebolig med et bruksareal på 169 kvadratmeter. Ved å bygge én etasje til på sidefløyen til huset, fikk familien ekstra areal og den planløsningen de ønsket seg. Samtidig ble signaturen til huset tegnet om slik at det nostalgiske uttrykket ble erstattet med moderne stil.

4Z5A6262.jpg

Friheten med nytt hus

I sitt forrige hus valgte Marianne og mannen Tommy Fjeldstad å total­renovere hele boligen selv. Det viste seg å være en svært tidkrevende jobb. Derfor var det ekstra befriende å kunne flytte rett inn i et splitter nytt hus med praktiske løsninger og god plass til både de voksne og barna Oliver (7) Anna (4) og Elise (4).

4Z5A6289.jpg Det moderne resultatet er basert på den klassiske husmodellen Heimgaard fra Nostalgi-serien, og er tilpasset med en ekstra loftsetasje på sidefløyen.

Lytter til kundene

Pål Norderhaug har lang erfaring som boligkonsulent for Sandvold Boliger i Hønefoss. For han er det alltid viktig å lytte godt til kundene sine slik at han kan forstå akkurat hvilke ønsker og behov familien har.

– Jeg er like mye en rådgiver som en selger. Min jobb er å kunne gi de beste rådene slik at kunden tar de riktige valgene for sitt prosjekt. Her skal vi både ivareta kommunens reguleringsplaner og de økonomiske rammene familien har – samtidig som deres boligbehov og ønsker blir oppfylt, forteller Norderhaug.

Han ønsker at kundene skal ha full kontroll over økonomien og budsjettet gjennom hele byggeprosessen. Da er det viktig å gi mye informasjon og alltid si ifra hvis kundens ønsker om endringer fører til økte kostnader i prosjektet.

– Når vi ser nærmere på de vel 100 eneboligene vi har bygd, er faktisk ingen av dem helt like. Vi gir kundene våre muligheten til å bruke vår huskatalog som inspirasjon til deres boligdrøm. Det er veldig moro for meg også å finne de gode løsningene sammen med familien, forteller Norderhaug.

Gode råd

Her er Marianne og Tommy sine beste råd om byggeprosessen:

  • Tenkt godt igjennom dine behov på forhånd slik at du vet hvordan du vil ha det. Ikke tenkt så mye på hvordan andre har det, men velg de løsningene som passer for deg og din familie.
  • Lytt til gode innspill og råd fra rørlegger og elektriker. De har lang erfaring og har mange gode tips til deg. 

  • Alt koster, så husk å sette av penger til hagen med platting og beplantning også.

Inspirasjon til deg som vil bygge nytt hus

Her kan du møte noen av våre kunder som har bygd nytt hus med oss i Boligpartner.

Nyter vinteren i et lunt og varmt hjem

Selv om det er kaldt vær ute, er det alltid en jevn og god varme i alle rom hjemme hos familien Wiker Venåsen. Med nytt hus og vannbåren varme i alle gulv har familien på fem fått akkurat det lune hjemmet de drømte om.

Slik skapte de familiens drømmeuteplass

Se godt på disse bildene av denne herskapelige boligdrømmen i Ålesund. Det er nesten ikke til å tro at bildene før og etter er av samme eiendom. Snakk om forvandling!

Når utsikten fortjener ekstra store vinduer

Boligkonsulent hos BoligPartner sin forhandler Ørsta Byggservice AS, Monika Barstad Rebbestad, ser helt klart at mange kunder ønsker ekstra store vinduer når drømmehuset skal skreddersys.