Boligpartner

Spar tusenlapper hver måned med boliglån i Husbanken

I dette prosjektet er flere boliger forhåndsgodkjente for finansiering i Husbanken. Det betyr at du kan søke om boliglån i Husbanken til å kjøpe en av disse boligene. Boligrenten i Husbanken er per 1. mars 2024 over 1 prosent lavere enn i tradisjonell bank, noe som betyr at du sparer tusenlapper hver eneste måned.

Lånet fra Husbanken kan utgjøre inntil 85 prosent av kjøpesummen. Resterende 15 prosent må skaffes enten ved startlån via kommunen, egenkapital eller lån i annen bank. Per 1. mars 2024, ligger lånerenten i Husbanken på 4,499 prosent. Det er over 1 prosent lavere enn et grønt boliglån via tradisjonell bank. Det betyr at hvis du for eksempel låner 3,5 millioner i Husbanken, sparer du hele 3.500 kroner i månedlige lånekostnader, sammenliknet med om du har lånet ditt i tradisjonell bank.

-Boliglån i Husbanken er en gulløsning

Økonom Lene Drange er kjent fra TV-programet Luksusfellen. Hun er også daglig leder av Inkassoregisteret, driver prodkast om penger og har skrevet flere bøker om økonomi. Hun er tydelig på hva det kan bety for deg som kjøper når boligen er forhåndsgodkjent av Husbanken.

-For det første er det en ekstra sikkerhet for deg at Husbanken har gått god for boligprosjektet. Det er et kvalitetstegn. Ofte kan det være vanskelig selv å vurdere hvilken bolig det er lurt å kjøpe, da er det deilig å vite at Husbanken har godkjent boligene for finansiering. I tillegg er muligheten du får til å låne penger i Husbanken er gulløsning, og virkelig en ekstra bonus som det er lurt å ta med seg, sier Drange.

Hun legger til at mange ofte blander hva som er et startlån via en kommune og hva som er et boliglån via Husbanken.

-Kommunens startlånsløsning er et sosialt boliglån hvor kommunen søker om midler fra Husbanken. I tillegg har også Husbanken nasjonalt en boliglånsløsning som ikke er så godt kjent. Her kan du søke om boliglån hvis boligen du skal bygge eller kjøpe tilfredsstiller kravene Husbanken stiller, forklarer Lene.

Hun legger til at boliglånsløsningen til Husbanken er både brukervennlig og oversiktlig. Det går helt fint å ha boliglånet i Husbanken mens du har andre lån og forsikringer et annet sted.

-Har du muligheten til å få et gunstig boliglån i Husbanken vil det svært ofte lønne seg for deg, selv om det betyr at du ikke lenger er en totalkunde i baken din, slår hun fast.

Økonomisk budsjett er lurt når man skal søke lån via Husbanken

Derfor er det så gunstig å ha lån i Husbanken

Husbanken er ikke en vanlig bank, men et statlig organ. Et lån fra Husbanken har svært gode betingelser. Husbankfinansiert bolig sikrer deg gunstige renter, lang nedbetalingstid, mulighet for åtte års avdragsfrihet og inntil 20 års fastrente.

Absolutt alle kan søke om lån i Husbanken, uansett alder. Hvor mye lån du får avhenger av økonomien din. Et godt tips er å teste Husbanken sin egen lånekalkulator. Den vil vise deg hva du kan ha mulighet for å låne. Det eksakte beløpet får du ikke før du har søkt om lån.

Lån fra Husbanken er gunstig. Ta kontakt med oss for mer informasjon om hvordan du kan bygge nytt hus med finansiering fra Husbanken.

Slik søker du om lån i Husbanken

Vi som utbygger har allerede fått godkjent boligene i dette prosjektet i Husbanken. Det betyr at Husbanken av reservert lånemidler til deg som ønsker å kjøpe en av disse boligene.

For å søke om boliglån, må man fylle ut Husbanken sitt eget låneskjema og sender inn dette digitalt. Her bistår vi deg, slik at du får all nødvendig hjelp for å fylle ut og sende inn denne søknaden.

Dersom du får innvilget lån, sender Husbanken deg et lånetilsagn. Dette er gyldig i tre måneder. Da er det bare å inngå kjøpekontrakt, og sende kopi av kontrakten til Husbanken. Du vil da motta de nødvendige pantedokumentene tilbake, som skal leveres til vår boligkonsulent. Når boligen er ferdig og innflyttingen nærmere seg, sender du inn søknaden om utbetaling av lånet.

Les gjerne mer om søknadsgangen her .

Boligene tilfredsstiller miljøkravene til Husbanken

Husbanken har godkjent boliger i dette prosjektet fordi de har høy kvalitet innenfor miljøvennlige løsninger og tilfredsstiller Husbanken sine krav.

Det betyr at:

  1. Avfallet fra prosjektet blir sortert og levert til avfallsmottak eller gjenvinning i henhold til gjeldende kriterier.
  2. Produkter innenfor utvalgte bygningsdeler i henhold til veilederen, har tilstrekkelig miljø-dokumentasjon.
  3. Prosjektet har ikke brukt fossilt brensel til oppvarming og tørking under arbeidet.

 Les mer om dette her

Kilde: Husbanken

Her ser du hvilke prosjekter vi har ute til salgs nå hvor du finner Husbankgodkjente boliger:

BREKKÅSEN, HAUGESUND: Flotte boliger rett ved sjøen.

Les mer her

STEMMENMARKA, BRYNE: Moderne boliger rett ved Bryne.

Les mer her

ROSSÅSEN, SANDNES: På Rossåsen er det naturnært og barnevennlig.

Les mer her

SOLBAKKEN, LILLEHAMMER: Boliger med flott beliggenhet på Lillehammers sørside, Søre Ål.

Les mer her

JULIBAKKA, BRANDBU: Boliger på solrike tomter med flott utsikt.

Les mer her

INGEBERGLIA, HAMAR: Landlig idyll utenfor Hamar. Kort vei til både by og natur.

Les mer her