Ledige tomter i fantastisk turområde med kort vei til skiløyper.
Skirvedalsvegen , 3650 TINN AUSTBYGD

LISET Hytteområde - Flotte helårstomter i vakre naturomgivelser i Skirvedalen - TO TOMTER SOLGT

Pris

kr 500 000,-

  • Boligtype
    Fritidstomt
  • Tomteareal
    1000 m2
Neste visning

Etter avtale

Passer ikke oppsatt visning?

Avtal visning
Kontakt

Skirvedalsvegen
3650 TINN AUSTBYGD

Loading map...

Kort om eiendommen

Dette er hyttefeltet for deg som ønsker et helårs fristed, og nærhet til naturen. Deg som vil bort fra tette hyttelandsbyer og trafikk. For deg som vil la barna oppleve alt naturen har å by på, eller bare kose dere som familie inne i en deilig lun hytte. For deg som vil dra alene på hytta, eller invitere med familie og venner.

Liset hytteområde ligger solrikt ved foten av Hardangervidda, sør-vestvendt med utsikt mot Gaustatoppen og Rivsfjell. Like bak hyttefeltet finner du også Numedalshovda (1167moh) med fine tur- og skiløyper hele året.

Byggeklare tomter fra høsten 2021. Priser fra kr 500 000,- til 900 000,-

Avstander:
Ca 40min fra Rjukan
Ca 2t og 20min fra Oslo
Ca 1t og 15min fra Kongsberg
Ca 2t fra Drammen
Ca 2t og 30min fra Vestfold byene

Om tomta

Høsten 2020 og vinteren 2021 er mye av skogen hugget ut på tomtene. Men enda litt som gjenstår. Her kan du også gå i dialog med grunneier med ønske om felling av skog på og rundt tomtene.
Parkeringsareal inngår ikke i grad av utnytting på tomten. Det må tilrettelegges for 2 parkeringsplasser på egen tomt.

Tomtene selges som festetomt, med mulighet for innløsning. Ta kontakt med hyttekonsulent for mer info

Nr - Utnyttelse - Anneks/uthus - Festepris:
Tomt 51 - BRA 120m2 - BRA 30m2 - SOLGT
Tomt 95 - BRA 120m2 - BRA 30m2 - SOLGT
Tomt 97 - BRA 100m2 - BRA 20m2 - kr 700 000,-
Tomt 47 - BRA 120m2 - BRA 30m2 - kr 600 000,-
Tomt 49 - BRA 120m2 - BRA 30m2 - Kr 600 000,-
Tomt 50 - BRA 100m2 - BRA 20m2 - kr 500 000,-
Tomt 87 - BRA 100m2 - BRA 20m2 - Kr 500 000,-

Innfestingsavgiften dekker:
- Opparbeidet vei frem til tomt
- Boring av vann, vann frem til tomt
- Avløpsanlegg
- Strøm frem til tomt
- Fiber frem til tomt (Tomt 95 og 97)

Byggeplikt med BoligPartner AS - Ta kontakt med hyttekonsulent for utarbeidelse av din drømmehytte (vi gjør det meste av tilpasninger slik at hytta blir perfekt for deg og dine, samt utnytter de fine forholdene på tomten)

Beliggenhet

Tomtene ligger fra over 800moh ved Mykletjønn vannet til den øverste på 925moh.

Samtlige tomter er på over 1000m2, og ellers godt med boltreplass mellom hyttene.

Området har flotte langrennsløyper som passer både de minste, eller de mer erfarne. Enten du vil gå nede i dalen, eller opp i fjellet. Ny løypemaskin ble kjøpt inn på tampen av 2020, og årets sesong har vært upåklagelig.

Vil du, barna eller barnebarna allikevel ta en dag i skibakken, ligger Gaustablikk Skianlegg ca 40 min biltur unna. Det har sesongen 2020/2021 vært prøvd ut snøscooter taxi (Skirvedalen Fjellservice) mellom Skirvedalen og Veggli skisenter, over Killingskaret. En tur på ca 10-15 min hver vei.

Utenom vintersesongen er det fine turløyper, jakt-, fiske- og bademuligheter i området.
På nabofeltet finner du også Håvardsrud Seterliv, en tradisjonsrik norsk seter åpen for besøk. Her kan barna løpe fritt og bli kjent med gårdsdrift og masse dyr. Ingen barn vil kjede seg her, og en får mest sannsynlig svært slitne barn med seg hjem. Det er også bygd eget serveringslokale på setra hvor det selges norske tradisjonsretter.
Sjekk gjerne ut hjemmesiden www.seterliv.no for info og aktiviteter. (Gangavstand fra hyttetomtene)

Ca 5 min med bil videre på Skirvedalsvegen finner du også Skirvedalen Fjellstue. De er sesongåpent i ferier, og tilbyr foruten om servering også konserter, selskaper og andre arrangement gjennom året.


Historie

Det er bygninger datert tilbake til 1645 på eiendommen, men det var på 70- og 80-tallet at flere nye hytter ble oppført.

I den ene enden av fjelleiendommen finner vi Mykletjønn (to tilgjengelige tomter med utsikt over vannet), her har fiske og tømmerfløting vært sentralt i århundrer. Øverst på eiendommen ligger snaufjellet hvor jakt av rein og rype har vært en viktig matressurs opp gjennom tidene. Den ene tomten er plassert nesten helt øverst i det bebygde feltet, med panorama utsikt og flotte solforhold. Midt i mellom finner vi elgen og storfuglen. Fire av tomtene ligger i det midtre feltet, med flotte solforhold og fin utsikt.

I dag er det tredje generasjon utbyggere som driver Jonsjord Gård. Sau er hovednæringen, men bortfeste av hyttetomter utgjør også en viktig del av inntekt for familien og generasjonen etter.
Dette er grunneiere som er aktivt opptatt av historien og utvikling i Skirvedalen. Gården ligger lengre ned mot bygda, men selv bruker de mye av tiden på hytta øverst på feltet. De er en svært aktiv familie som kjenner til, og bruker det meste av naturen i nærområdet. Alle hytteeiere på feltet er naboer og blir godt i varetatt.

Parkering

Parkering på egen tomt

Adkomst

Fra Kongsberg følg Fv 37 Bolkesjøveien, fortsett videre på Hovinvegen (Fv 364), følg retning Austbygde. Før du kommer helt ned til bygda tar du inn til "Øvrebygde" (Fv 753), og følger veien ca 5,5km, her tar du av til høyre inn på Skirvedalsvegen skiltet mot Veggli. Fortsett forbi skilting "Håvardsrud seterliv" til du kommer til en parkering. Her ligger tomtene på øversiden og nedsiden av veien.
Det er også mulig å kjøre via Notodden fremfor Bolkesjø, eller via Vegglifjell på sommerstid.

Diverse

Dette prospektet er ment som en orientering om byggeprosjektet og er ikke bindende for den detaljerte utformingen av bebyggelsen. Alle opplysninger er derfor gitt med forbehold om at utbygger kan foreta mindre endringer hvis dette skulle vise seg nødvendig eller ønskelig. Illustrasjoner og plantegninger som er benyttet i prospektet kan avvike fra virkelig bygg. 1:100-tegninger og prosjektets beskrivelse går foran dette prospektet der det måtte være avvik.

Beskaffenhet/Tomtebeskrivelse

Samtlige tomter er over 1000m2, med mulighet for innløsning

Regulering

Utdrag fra reguleringen:

Fellesbestemmelser for bebyggelse og anlegg (BFF 1 – BFF 4)

- I tillegg hovedhytte kan det oppføres enten anneks eller uthus. Disse bygninger må tilpasses hovedhytte med hensyn til materialvalg, form og farge. Maksimal avstand mellom bygningene på tomta er 6 meter.
- Anneks kan ikke benyttes som egen hytteeiendom.
- Bygningene skal føres opp i tre eller steinmateriale og tilpasses eksisterende bygninger.
- Bygningene skal plasseres og utformes slik at de faller naturlig inn i landskapet og bygningsmiljøet. Hovedhyttas plassering er vist i terrenget med nummererte peler. Dette merket skal ligge innenfor hyttas grunnmur.
- Bygningene skal utformes slik at de får et tiltalende ytre og harmonerer med omkringliggende bygninger og naturen. Møneretningen bør innordne seg de dominerende fallretninger og høyder i landskapet.
- Utvendige farger skal ha mørk fargevirkning. Lyse farger, inkludert hvit, kan bare benyttes på vinduer og innlistingen av disse.
- Oppføring av flaggstenger og gjerde er ikke tillatt.
- Taktekking skal utføres med materialer som gir en mørk og matt fargevirkning. Blanke metallplater kan ikke brukes som taktekkingsmateriale.
- Bygningene skal ha saltak med takvinkel mellom 22 og 32 grader.
- Det skal være minst 2 parkeringsplasser på tomta. Arealet inngår ikke i grad av utnytting.

Ta kontakt med oss

Gå til salgskontor

Meld interesse

Jeg vil gjerne bli kontaktet og holdt oppdatert om dette prosjektet.