Velkommen til Krystallen 3 borettslag - 6 moderne leiligheter sentralt på Toso i Jevnaker. NÅ KUN 1 LEIL IGJEN!!

Krystallen 3, 3520 JEVNAKER

Neste visning

Etter avtale

  • Enheter i prosjektet 6
  • Bruksareal (BRA) 67 - 79 m2
  • Energimerking B
  • Soverom 2

Gå til salgskontor

Sandvold Boliger AS
3511 Hønefoss
honefoss@boligpartner.no
Tlf: 922 63 153

Ferdigstillelse

Høsten 2019

Fasiliteter

Gjesteparkering, Hage, Peis/Ildsted, Balkong/Terrasse, Turterreng, Sentralt

Prosjektbeskrivelse

Sandvold Boliger i samarbeid med Ringbo BBL er stolte av å kunne presentere denne 6-mannsboligen på Toso i Jevnaker som består av 6 3-roms leiligheter hvor av 4 av leilighetene har et bruksareal på 79 kvm og 2 har et bruksareal på 67 kvm. Til hver av leilighetene vil det være biloppstillingsplass og en utvendig sportsbod

Sammen med 5 andre kjøpere blir du eier av selskapet Krystallen 3 med eksklusiv bruksrett til din bolig. Dette gir deg bruksrett til din bolig på samme måte som i et boligsameie.

Krystallen 3 organiseres med borettslag som eiermodell der du selv bestemmer hvor stor andel fellesgjeld du ønsker. Her kan du velge egenfinansiering på mellom 50 % til 100 % av kjøpesummen. Prosjektet har IN-ordning, hvilket betyr at man kan innfri fellesgjeld også etter innflytting om man ønsker det. Med helt innfridd fellesgjeld vil du kun ha din
andel av borettslagets månedlige utgifter som din månedlige felleskostnad. Se info. om dine valg med tanke på finansiering av boligkjøpet ved presentasjon av den enkelte bolig.

Felleslånet som blir tatt opp, for de som ønsker å betjene deler av kjøpet gjennom et gunstig lån via borettslaget, vil bli etablert som et serielån med 2 % avdrag pr år fra første år. 2 % avdrag pr år vil si at lånet vil være nedbetalt i løpet av 50 år, men med IN-ordning kan du som nevnt velge raskere nedbetaling. Til grunn for beregnede kostnader er dagens flytende rente på 2,75 %. Med avdrag fra dag en" har kjøperne i Krystallen 3 trygghet for at ikke månedlige felleskostnader plutselig vil øke vesentlig. Noe endringer vil det imidlertid bli ved renteøkning eller økede driftskostnader i borettslaget.

Felleskostnadene til drift dekker bla.:
renovasjon, vann og avløp, eiendomsskatt, forsikring av bygningsmassen, forretningsførsel, revisjon, vedlikehold (langsiktig og kortsiktig), snøbrøyting/strøing/gressklipping og kontingent til Ringbo. I Krystallen 3 vil du dermed slippe å få mange utgifter og oppgaver som de som bor i enebolig har.

Som tilknyttet borettslag til Ringbo BBL er du i Krystallen 3 forsikret mot ekstra kostnader
dersom noen av de andre eierne ikke betaler sine felleskostnader

Krystallen Borettslag er allerede igangsatt, og ferdigstillelse er høsten 2019.

Beliggenhet

Eiendommen har en sentral beliggenhet på Toso på Jevnaker med gangavstand til barnehage, skole og sentrum. Jevnaker sentrum kan by på et bredt utvalg forretninger, i tillegg har man gangavstand til flotte turområder sommer som vinter. Randsfjorden med bl.a brygge, bademuligheter og nordens største badepark et steinkast unna.

Ærverdige Hadeland Glassverk, Kistefos museet og Thorbjørerud hotell ligger også i nærheten.

Mer utfyllende informasjon om ringeriksregionen finner du på www.ringerike.no

Innhold

Leilighetene består av 2 soverom, bod, entre og åpen kjøkken/stue-løsning.
I tillegg utvendig uisolert sportsbod.

Standard

Vegger og himling:
Vegger i alle tørre rom leveres med malte panelplater fra Hunton - Kostemalt skygge hvit. I himlingene leveres takess.

Gulv:
På gulvene i rom som ikke har flis legges en 13 mm 3-stavs eikeparkett av typen: eik hvitlasert

Listverk:
Glatte hvitmalte lister rundt dører, vinduer og langs tak og gulv.

Kjøkken:
Moderne tilpasset kjøkkeninnredning type Stella, leveres og monteres av vår leverandør Nybo kjøkken.

Bad
Bad leveres med fliser på gulv og vegger. Det leveres toalett, dusj og ettgreps blandebatteri til servant, baderoms innredning fra Linn bad 100 cm med speil, belysning og heldekkende servant

Bod
Bod leveres med fliser på gulv og malte panelplater fra Hunton - kostemalt skygge hvit på vegg.

Gang/entre:
Leveres med fliser og varmekabler på deler av arealet. Flistypen som inngår som del av leveransen er Sintesi Beloa 30x30.

Elektrisk:
Elektrisk anlegg med brytere og kontakter i hvit utførelse. Automatsikringer, hovedsikring og målere i eget sikringsskap. Antall punkter leveres i henhold til. NEK 400 - 2014.

Ventilasjon:
Det leveres balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner. Frisk forvarmet og renset luft tilføres oppholdsrommene. Anlegget skal være i kontinuerlig drift for å sikre et sunt og godt innemiljø med riktig fuktbalanse.

Fiber1 vil legge til rette for å levere Altibox fiberbredbånd.

Det er muligheter for å gjøre tilpasninger med tanke på for eksempel standard og fargevalg, dersom man kommer inn på et tidlig tidspunkt i salgsprosessen

Generelle forhold

INFORMASJON FRA VÅR SAMARBEIDSPARTNER- RINGBO BBL

Når du kjøper en bolig i et borettslag , blir du sammen med de øvrige kjøperne eier av et selskap (boligselskap). Vi sier at du er andelseier. Det betyr at du eier en andel av borettslaget som gir deg enerett til din egen bolig, samtidig som du har rett til å bruke fellesarealene sammen med de andre eierne.

RINGBO-TILKNYTTET BORETTSLAG
Når du eier en bolig i et borettslag som er forvaltet av Ringerike Boligbyggelag (Ringbo), er du en del av et godt organisert fellesskap, som gir deg en enklere og tryggere hverdag både når det gjelder vedlikehold og økonomi. Hvis du ikke er Ringbomedlem fra før må du melde deg inn når du kjøper boligen.

HVEM BESTEMMER I BORETTSLAGET?
En gang i året, innen utgangen av juni, er det generalforsamling. Generalforsamlingen er den øverste bestemmende myndigheten i borettslaget. Alle eiere har rett til å delta på møtet, til å komme med forslag og til å stemme over saker som gjelder borettslaget. På generalforsamlingen velger dere et styre som har ansvaret for driften og forvaltningen av eiendommen. Styret tar alle avgjørelser i den daglige driften, men må følge borettslagsloven, vedtektene og andre beslutninger som generalforsamlingen har fattet. Borettslaget har en egen forvaltningsrådgiver i Ringbo som støtter og hjelper styret, blant annet med utsendelse av fakturaer for felleskostnader, betaling av regninger og regnskapsførsel. Mange styremedlemmer velger også å lære mer om styre og drift av borettslaget sin rådgiver eller på kurs som Ringbo tilbyr.

VEDLIKEHOLDSANSVAR
Du har ansvar for å vedlikeholde og holde orden på din bolig (bruksenhet), slik at det ikke oppstår noen skader ulemper for de andre eierne. Det samme ansvar har borettslaget for fasader, tak, inngangspartier, fellesarealer både inne og ute, etc.

SALG OG UTLEIE
Du kan i utgangspunktet fritt selge eller leie ut boligen din, men det finnes noen unntak i borettslagsloven:
* Hovedregelen er at det bare er fysiske personer som
kan eie en bolig i ett borettslag, og ingen kan eie mer
enn en bolig. Din bolig kan kjøpes på forkjøpsrett av
andre beboere i borettslaget og av Ringbos øvrige
medlemmer.
* Hovedregelen for utleie er at du må ha bodd i boligen
i minst ett av de siste to årene, og du kan da ikke leie
ut lenger enn i tre år. Det normale er dermed at det er
de som eier boligen som også bor i den. Dette bidrar
normalt til et godt bomiljø.

FELLESGJELD
Når du kjøper bolig i et nytt borettslag, kan en del av kjøpesummen være del av et felleslån. Det er et gunstig lån som Ringbo har forhandlet frem for alle boligene samlet. Fellesgjelden er din del av dette lånet. Renter og avdrag på fellesgjelden betaler du gjennom de månedlige felleskostnadene. I Krystallen 3 kan du selv bestemme hvor stor andel fellesgjeld du ønsker. Her kan du velge et innskudd på mellom 50% og 100% av kjøpesummen. Prosjektet har IN- ordning hvilket betyr at man kan innfri fellesgjeld også etter innflytting om man ønsker det.

FELLESKOSTNADER
Du betaler felleskostnader en gang i måneden. Felleskostnadene går til dekning av renter og avdrag på eventuell andel fellesgjeld, og til øvrige driftskostnader som borettslaget har, for eksempel kommunale avgifter, vaktmestertjenester, forsikring av bygningene, forretningsførsel og vedlikehold av uteområder, fasader, inngangspartier og tak m.m.

Som tilknyttet borettslag til Ringbo BBL er du i Krystallen 3 forsikret mot ekstra kostnader dersom noen av de andre eierne ikke betaler sine felleskostnader.

HVA MED FELLESKOSTNADER HVIS BOLIGER IKKE BLIR SOLGT?
I nye utbyggingsprosjekter hender det at ikke alle boligene blir solgt før innflyttingen starter. Da er det utbyggers ansvar å betale felleskostnadene for disse boligene - det påvirker altså ikke deg i det hele tatt.

SKATTEFRADRAG
Per 2019 får du fradrag for 22 % av rentene på din andel av fellesgjelden, dersom du har inntekt du betaler skatt av . I tillegg får du formuefradrag for din andel av fellesgjelden. Hvert år gir Ringbo deg oversikt over postene som hører til boligen, og som vi i vår rapportering til skattemyndighetene sørger for at automatisk kommer inn i din forhåndsutfylte selvangivelse.

FORSIKRING
Det er borettslaget som forsikrer bygningene og Ringbo tilbyr styret bistand for å sikre en god forsikring til en god pris. Som andelseier må du selv sørge for innboforsikring. Ringbo hjelper deg gjerne med det.


LEIE FØR EIE:
To av boligene i Krystallen 3 vil etter avtale mellom Sandvold Boliger og Ringbo BBL bli tilbudt for leie til boligkjøpere som ikke tilfredsstiller myndighetens krav om tilstrekkelig egenkapital. De som inngår slik leieavtale vil gis en mulighet (opsjon) på å kunne kjøpe boligen i løpet av 5 år til den prisen som var på boligen i det leieforholdet ble etablert. Sandvold Boliger og Ringbo ønsker med dette å legge mulighetene til rette for at noen av de som i dag ikke får lån til å kjøpe bolig kan «bygge» egenkapital mens de leier bolig.

Adkomst

Fra E16 - Toso Jevnaker, ta inn i Krystallen, flermannsboligen vil ligge som nr. 2 på din venstre eller høyre hånd ettersom hvilken innkjørsel på Krystallen man kjører inn.

Parkeringsforhold

Biloppstillingsplass på eiendommen

Beskaffenhet/Tomtebeskrivelse

Flat tomt

Diverse

Omkostninger:
Følgende omkostninger tilkommer ut over kjøpesummen per leilighet, og betales av kjøper:

Etableringskostnad borettslag kr 6.250,-
Gebyr for tinglysing av hjemmelsoverføring kr 525,-
Gebyr for tinglysing av pantedokument kr 525,-
Pantedokument kr 172,-

Totale omkostninger per leilighet er kr 7.472,-
For oppstartskostnader/opparbeidelse av likviditet innbetaler hver enkelt kjøper 2 måneders netto felleskostnader (driftskostnader). Felleskostnadene tilfaller/bokføres i
borettslaget.

Krystallen 3, 3520 JEVNAKER

Loading map...
Les mer om nabolaget

Flere boliger fra Sandvold Boliger AS