Vegglifjell Killingdalen Sør - Fantastisk hytte med mønt himling i stue. Flott utsikt med alpinbakke, skiløyper og Hardangervidda i umiddelbar nærhet.

Veggli - Killingdalen Sør, 3628 VEGGLI

Pris

kr 4 375 000,-

Neste visning

Etter avtale

  • Pris kr 4 375 000,-
  • Boligtype Hytte
  • Bruksareal (BRA): 120 m2
  • Eierform Selveier
  • Soverom: 3

Gå til salgskontor

BoligPartner Drammen
3044 Drammen
fritid.drammen@boligpartner.no
Tlf: 915 29145

Fasiliteter

Barnevennlig, Fiskemulighet, Parkett, Peis/Ildsted, Turterreng, Utsikt, Sentralt, Alpinanlegg, Bilvei frem, Innlagt strøm, Innlagt vann

Beliggenhet

Killingdalen Sør består av 84 tomter og ble igangsatt i 2011. Hyttefeltet ligger i overgangen fra fjellskog til høyfjell, mellom 910 og 965 meter over havet. Tomtene er bevokst med fjellbjørk, små, tette grankruller og noen spredte furutre. Utsikten er fantastisk!

Killingdalen ligger på en sørlig tange av Hardangervidda som også er grense mellom Numedal og Telemark. Daggrønuten er et landemerke vest for Killingdalen Sør. Sør for hyttefeltet ligger Lisetnatten. Fra Killingdalen strekker Hardangervidda seg milevis nordover.

Det meste av hyttefeltet har god skjerming mot dominerende vind fra nord og vest. Killingdalen Sør er småkupert med slake koller og små bekkedrag som renner gjennom hyttefeltet. En rekke toppturer og fiskevatn ligger i gangavstand fra Killingdalen Sør. Flere langrennsløyper ligger tett ved hyttefeltet. Herfra er det flotte løyper innover Hardangervidda. I ruskevær er det flott å gå på ski i den mer beskyttede fjellskogen.

Killingdalen Sør ligger i gangavstand fra Vegglifjell Skisenter og Killingdalen Skistugu. Det er kort veg til Vegglifjell skistadion som er under bygging på flatene nedenfor hyttefeltet og til Veggli Fjellstue. Vegglifjell har en unik løsning for å finansiere skiløyper og lignende fellestiltak. Det er ca. 11 km med bil til Veggli sentrum med bensinstasjon, butikker, post-i-butikk, byggevarehus, kafeteria og bakeri mv. Det er sommeråpen veg fra Vegglifjell til Tinn kommune i Telemark. Fra Killingdalen er det 55 km til Rjukan sentrum.

Beskrivelse av boligen

Utsikten er en storslått drømmehytte som kan huse hele aåtte overnattingsgjester. Et høyreist midtskip leder fra entréen til en luftig storstue med en takhøyde på hele fire meter. I tillegg rommer Utsikten tre soverom, gjesterom/tv-stue, bad med mulighet for badstue, vaskerom, separat wc og sportsbod. Stue og kjøkken utgjør den sosiale sonen. Her kan hyttegjestene forberede neste måltid i hyggelig lag samtidig som man holder praten i gang med de som sitter i stuen. Kjøkkenet har utgang til terrasse/uteplass – så her er det kort vei mellom solveggen og forfriskningene!

Adkomst

Vegglifjell og Killingdalen Sør ligger kun to timer kjøring fra Oslo og store deler av Oslofjorden. Følg fylkesveg 40 nordover fra Kongsberg ca. 60 km til Veggli sentrum. Ta til venstre rett etter bensinstasjonen (YX) midt i sentrum. Følg skilting mot Vegglifjell Skisenter. Etter ca. 11 km ligger Killingdalen Sør på sørsiden av Fjellvegen etter å ha passert Lauvhovd seter. Stort skilt ved innkjøringen til hyttefeltet.

Det er asfaltert fylkesveg 5 km fra Veggli sentrum opp mot Vegglifjell. Herfra er det privat veg. Vegavgift er for 2018 60 kr for enkelttur, årskort koster 1000 kr, årskort for bil nummer 2 koster 500 kr. Ved innkjøring til Vegglifjell er det elektronisk, videoovervåket bom på vegen. Årskort kan kjøpes på bensinstasjonen i Veggli. Den interne adkomstvegen i Killingdalen Sør er organisert som privat veglag med egen årsavgift for vedlikehold og brøyting av veg til selvkost. Veiavgift betales årlig fra overtakelse av tomta.

Veggli - Killingdalen Sør, 3628 VEGGLI

Loading map...
Les mer om nabolaget

Plantegninger