Trygghet gjennom hele prosessen

Å bygge hus er den viktigste investeringen og noe de aller fleste av oss kun gjør én gang, men useriøse aktører kan skape frykt og sette en stopper for byggingen av drømmeboligen. Derfor er det viktig å velge en seriøs aktør med lang erfaring og gode referanser.

- Kvaliteten på leveransen varierer fra leverandør til leverandør. Derfor er det lurt å sjekke flere når du skal velge hvem som skal bygge det nye huset ditt. Vær nøye og still spørsmål som: Hva er med i leveransen? Har de levert mange hus? Hvor lenge har de vært i bransjen? Hvor fornøyde er kundene?, sier Gunn Furulund Hedemann, markedsdirektør i BoligPartner.

En totalleverandør innen ferdighuskonseptet

Det er mange ting som kan gjøre deg usikker når du sitter med en drøm om å bygge et nytt hus. Bekymringer som om du får tak i tomt, finner et hus som passer på tomten, om du får det du betaler for og om det blir økonomiske overraskelser er noe av det som kan virke utrygt og gjør at valget heller mot å kjøpe brukt bolig.

- Mange kunder har utfordringer med å forstå plantegninger og de er usikre på hva som kan endres og om de i det hele tatt kan gjøre tilpasninger av huset. I BoligPartner har vi forståelse for at alle våre kunder er individuelle mennesker med ulike behov og nettopp derfor har vi dyktige arkitekter som tilpasser boligene, sier Gunn.

BoligPartner har over 25 års fartstid som norsk boligbygger og er en totalleverandør innenfor ferdighuskonseptet som leverer arkitekttegnede hus, hytter og flermannsboliger. I tillegg har BoligPartner det største fagmiljøet i Norge innen norsk trehusproduksjon, innenfor prosjektering og arkitektur, representert ved hovedkontoret på Tjuvholmen i Hamar.

- Vi har interne fagpersoner, det vil si egne ansatte i hele verdikjeden; fra arkitekten via ingeniøren og boligkonsulenten til byggelederen som koordinerer hele byggeprosjektet. I tillegg har hvert salgskontor faste samarbeidspartnere som bygger selve huset. Vi samarbeider med faste tømrere, elektrikere, rørleggere, gravere og malere som kjenner til våre tekniske detaljer og kvalitetskrav, forteller hun.

Viktig med en seriøs leverandør

Du som kunde skal føle deg trygg hos BoligPartner. Trygg på at byggesaken din er i de beste hender og at huset ditt blir kvalitetssikret.

sak-03_2.jpg#asset:6582

- Når du og boligkonsulenten sammen med en arkitekt har blitt enige om hvordan huset skal være, starter arbeidet hos vår prosjekteringsavdeling. En enebolig skal blant annet  energiberegnes, lysberegnes, ventilasjon skal prosjekteres, det samme skal taket og brannteknisk vurderes. Er eneboligen over 300 kvadratmeter skal den også ha en egen avfallsplan. Totalt skal eneboligen gjennom nærmere 15 skjemaer og sjekklister før vi kan sende inn en byggesøknad og ytterligere syv skjemaer til før vi kan starte byggearbeidene.

Så ja, det er omfattende å bygge hus, men alle skjemaene er et krav fra myndighetene og er til for at du som kunde skal få et kvalitetsprodukt.

- Det fine er at du som kunde ikke trenger å tenke på dette i det hele tatt - BoligPartners prosjekteringsavdeling i tillegg til salgskontoret ivaretar dine interesser, smiler Gunn.

Dine rettigheter

BoligPartner benytter NS3425 når det inngås kontrakter på enebolig. Den bygger på Bustadoppføringslova og er utarbeidet av en komité oppnevnt av Norsk Standard.

- I enhver byggesak utarbeider vi også en fremdriftsplan. Den forteller deg hva som skal skje når på byggeplassen, og viktigst ender fremdriftsplanen opp i en overleveringsdato. Denne datoen forplikter både BoligPartner og du deg til.

En kontrakt i BoligPartner har en fastpris. Da vet du som kunde nøyaktig hva byggeprosjektet koster deg. Hvis du imidlertid gjør endringer i leveransen etter kontraktsinngåelse vil dette komme som tillegg eller fradrag til kontraktssummen.

- Å bygge hus er en stor investering, og vi har forståelse for at man er nervøs. Det er selvfølgelig mulig å besøke byggeplassen underveis i prosessen, men vi anbefaler i så fall å avtale med byggelederen i forkant så kan han eller hun bli med deg. Byggeprosessen er omfattende men den har en logisk fremdrift, forklarer Gunn før hun avslutter:  

- For at prosessen skal gå knirkefritt er det viktig med en dyktig byggeleder som koordinerer de ulike fagarbeiderne, holder fremdriftsplanen og gir god informasjon til deg som kunde slik at du blir fornøyd.

Siden etableringen i 1993 har BoligPartner realisert mer enn 14.000 boligdrømmer for sine kunder. Sitter du med en drøm om å bygge ny bolig? Bestill huskatalogen , len deg tilbake og nyt husene.