Trehusene nominert til Årets Trebyggeri 2021

Trehusene fra BoligPartner er nominert til prisen Årets Trebyggeri 2021! Prisen deles ut i samarbeid mellom Treteknisk, TreFokus og Byggeindustrien.

Juryen har gjennomgått en rekke prosjekter som ble ferdigstilt i 2021, og Trehusene på Løkenåsen i Fetsund er nominert. Prisen deles ut  på Byggegallaen under Byggedagene 22. juni.

Boligpartner har utviklet et nytt trehuskonsept for industriell produksjon bestående av fleksible lavblokker, med kun norske underleverandører for å minimere transportbehovet.

Les mer om Trehusene her

– Dette er vi stolt av, og vi gleder oss til prisutdelingen. Forhåpentligvis går vi av med seieren. Fordelene med trehuskonseptet vårt, er at de reduserer CO2-utslipp med hele 30 prosent sammenlignet med referansebygg. Vi er først på markedet med fleksible lavblokker utelukkende bygget i tre for industriell produksjon, sier Daglig leder i Trehusene, Knut Moe. 

Dette sier juryen

Juryen trekker fram flere aspekter ved Trehusene, og vektlegger blant annet at det i veldig stor grad har blitt bygget med norsk tre.

«På Løkenåsen i Fetsund i Lillestrøm kommune har Boligpartner satt opp to boligblokker på fire etasjer med til sammen 34 leiligheter. Byggene er en hybridkonstruksjon av limtre og tradisjonelt bindingsverk med stort innslag av industrialisert bygging ved at Støren treindustri har levert elementer til tak, vegg og gulv til byggene, og det er brukt mye precut for å minimere avfall på byggeplass».

Juryen legger også til at det i veldig stor grad er benyttet norsk tre, og gjennomgående bruk av Svanemerkede produkter. Det er også montert solceller på taket for bidrag til strøm til fellesarealer samt oppvarming av varmtvann for sameiet.

Solide salgstall

På Løkenåsen ble 34 leiligheter solgt for til sammen 132,5 millioner kroner. Hamar-bedriften forventer å selge sitt trehuskonsept for 500 millioner kroner de neste tre årene, og på Fossumtoppen og Skarnes er salget godt i gang. 

– Av første runde til salg ble nesten halvparten solgt den første uken på markedet. Nøkkelen for å kutte klimagassutslipp i byggebransjen er selvsagt volum. Dette nye konseptet er et gjennombrudd som alternativ til bygging av leilighetsbygg i stål og betong, sier Moe til slutt.

Bli med på innsiden av Trehusene

Bli med på besøk i Trehusene og se hvor flotte leilighetene er på innsiden