Perfekte uteplasser i tre etasjer

Familien Aarhus-Bakke i Ottestad utenfor Hamar er glad de valgte å tilpasse Amarone-huset sitt med takterrasse på toppen. - Å sitte der en varm sommerkveld og se utover Mjøsa og Helgøya gir en helt spesiell ro i kropp og sjel, sier Lars Christian Bakke.

Med takterrassen på toppen føler familien på tre at de har fått en perfekt uteplass i hver etasje. 

- Om sommeren kan vi åpne skyvedøra fra stua og nyte frokosten ute på plattingen mens Bastian (2) leker i hagen. Når vi kommer hjem fra jobb spiser vi gjerne middagen ute i 2. etasje, også tar vi kanskje desserten eller en drink på takterrassen om kvelden. Det er fantastisk å se solnedgangen derifra! sier Lars-Christian. 

Amarone inspirert av Mira

Han og samboer Ida Kristine Aarhus ønsket seg et moderne hus og falt for husmodellen Amarone. For å få utnyttet den flotte utsikten maksimalt meldte ønsket om en takterrasse seg raskt - inspirert av husmodellen Mira i samme husserie. 

Boligkonsulent Even H. Nesset ved BoligPartner Hamar innhentet pris på Amarone-huset tilpasset med takterrasse, og paret konkluderte med at dette var en god investering. 

- Min jobb er å være en rådgiver for kunden. Å komme med forslag til husmodeller og tilpasninger som møter deres ønsker og behov - innenfor oppgitt budsjett, forklarer boligkonsulent Even. 

Se flere bilder av Amarone-huset

Vel verdt pengene

To år senere er paret utrolig glad for at de valgte å oppgradere huset med takterrasse.  

- Vi har fått en flott og ekstra uteplass på 25 kvadratmeter. Det er som å stå på toppen av et fjell, med 360 graders utsikt over Mjøsa, Helgøya og Neslandet. Med glassrekkverk er det ingenting som sperrer for utsikten heller, sier Lars-Christian. 

Hans klare råd til andre som skal bygge er å tenke uteplass før de begynner å lete etter husmodell. 

- Gode uteplasser er så viktig for generell trivsel. Kanskje kan det være lurt å legge i noen ekstra kroner for å få flere og større uteplasser? Vi føler i alle fall at vi fikk full valuta for pengene, sier Lars-Christian. 

En grønn oase

Paret vurderte først en vindeltrapp fra uteplassen i 2. etasje og opp på takterrassen, men er glad de valgte en vanlig trapp som er bedre å gå i for lille Bastian. Her kan de også enkelt bære med seg fat med mat og drikke.  

Til sommeren skal takterrassen innredes med solskjerming og plantekasser for å skape den grønne oasen som familien drømmer om. Da er det bare å se frem til sosiale kvelder henslengt i loungesofaen - med noe ekstra godt i glasset, som kan nytes til den vakre utsikten.  

- Vi er så fornøyd. Her stortrives vi!

Bestill gratis huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen

Samtykker