Når utsikten fortjener ekstra store vinduer

Boligkonsulent hos BoligPartner sin forhandler Ørsta Byggservice AS, Monika Barstad Rebbestad, ser helt klart at mange kunder ønsker ekstra store vinduer når drømmehuset skal skreddersys.

– I vårt område er dette en trend som har vedvart over flere år. De aller fleste tomtefelt har flott utsikt, og då må vi sørge for at huset på tomta drar nytte av denne kvaliteten, forteller Monika.  

Ønsket om store vinduer er kanskje et typisk Vestlands-fenomen i sammenheng med geografi og tomteforhold. Vi bor langs fjorden og i daler, og tomtene ligger ofte høyere enn sentrum, og med utsikt, forteller hun.  

Monika og de andre hos Ørsta Byggservice AS strekker seg langt for å tilpasse husmodeller for kundene sine. 

 – Vi ser på det som et gode hos oss at kundene får et optimalt resultat på tomten sin. Ofte har vi også klare anbefalinger om hvilke tilpasninger en bør vurdere etter å ha sett tomta og vurdert utsikten. Mange kunder synes det er vanskelig å se for seg hvordan resultatet blir, men etter hvert har vi mange flotte referanseprosjekt vi kan vise til, forteller Monika.

Mange tror kanskje at man må bygge funkisinspirert bolig for å kunne få store vinduer, men her er mulighetene mange, uansett hvilken stil du velger å bygge i. ­– Heldigvis har vi fire forskjellige stiler, slik at alle har mulighet til å velge noe innenfor sin smak. Det er fint at folk er forskjellige, og ikke automatisk kaster seg på trender. Jeg har stor sans for de tradisjonelle husene våre, og mange av de gir mye hus for pengene. Vi Sunnmøringer er jo veldig opptatt av det, sier Monika med et glimt i øyet.  

– I herskapeligserien er fasadevinduet ofte 140 - 160 cm høye, og dette gir en fin effekt selv om huset har en herskapelig stil. Likevel har vi sett ønsker om enda større vindusflater også i de tradisjonelle husene våre. Slik har vi eksperimentert oss fram til en hybrid, med mønet himling i stue/kjøkken og skråvindu. Mange velger tradisjonell stil fordi den type hus ofte har en god romløsning.  Idéen med disse vinduene er opprinnelig hentet fra hyttene våre. Mange kunder setter veldig pris på denne type tilpasninger – og vi er veldig fornøyde med resultatene, avslutter Monika.  

Når utsikten fortjener ekstra store vinduer!

Se hvordan familien fikk tilpasset drømmehuset sitt med ekstra store vinduer i fasaden

Herskapelig fasade med moderne vinduer

Les også saken om familien i dette huset som fikk skreddersydd en husmodell med store vinduer i fasaden