Lekestue med høy wow-faktor

Da familien Aasen Mæland fra Søre Ål ved Lillehammer bygde sitt 330 kvadratmeter store Hoelsgaard-hus fikk barna sitt eget, lille drømmehus i hagen. Velkommen inn i en lekestue med høy wow-faktor!

Når mamma Camilla skal forklare hvor på feltet i Flugsrudlia familien bor, sier hun gjerne ”Vi bor i huset med den grå lekestua”, og da vet alle hvor det er. Det er ikke rart at det lille, koselige og forseggjorte minihuset blir lagt merke til. For malt i samme farge som hovedhuset, med spesialdesignede vinduer og en søt miniatyr-inngangsdør ser lekestua  veldig forseggjort og eksklusiv ut. Søyler og overbygd inngangsparti har den også.   

En minivariant av hovedhuset

For å matche den herskapelige eneboligen ble kledningen på lekestua snudd fra liggende til stående. Familien valgte også å forenkle vindusomrammingen noe, og de fjernet utsmykningene i mønet. Veggene inne i lekestua er malt i koselige blåfarger, og gulvet er ubehandlet.   

Les alt om Nostalgi-lekestua vår her

- Da vi kledde lekestua innvendig brukte vi planker, lister og maling som vi hadde liggende. Litt for å vise barna at det går an å bruke det man har også. At ikke alt må kjøpes nytt, sier Camilla.

Se video av lekestua

Bilder

Idyllisk morgen i lekestua

Det er en vakker morgen i Flugsrudlia. Sola står høyt på himmelen og strålene den sender fra seg får Mjøsa til å blinke. Fotballgutten Peder (7) tar på keeperhanskene og gjør seg klar til kamp i hagen. Utenfor lekestua sitter Astri (10) og lillebror Ludvik (5) på hver sin stol med hver sin langhårete kanin på fanget. Det er ingen tvil om at løvehodekaninene Kaja og Kasper lever et godt liv i det store buret som er plassert vegg i vegg med lekestua.

- I vinter bodde kaninene i lekestua, forteller Astri og gir Kasper litt løvetann.

- …vi fikk ikke plass til varmelampe i kaninburet, så ja, i vinter ble lekestua benyttet som kaninbur også, supplerer mamma Camilla.  

Lurer du på hva BoligPartner-lekestuene koster?  

Leker familie

Når Astri og nabovenninna Marit leker i lekestua er kaninene alltid med. Da blir de jo plutselig en familie på fire! På veggen henger en hylle med små skuffer, og der er det selvfølgelig kaninmat. Når det inviteres til selskap får kaninene servert mat på egen tallerken, mens jentene ”baker” kaker til seg selv. Andre ganger leker de kiosk. De har også overnattet helt alene i lekestua. 

- Da var gulvet så møkkete at vi måtte skure det først. Så satte vi inn to gjestesenger, og vi sovnet da vi sovnet, sier Astri veslevoksent.

Mens vi prater kommer søskenbarnet Tiril (12) på besøk. Hun ser for første gang lekestua ferdig innredet og roper begeistret;  

- Her kan man jo bo! 

Se lekestue-prospektet med pris og bestillingsskjema 

Skaper tunfølelse

Det er snart 4 år siden familien Aasen Mæland flyttet inn i sitt nybygde Hoelsgaard-hus. Lekestua har vært et biprosjekt som far i huset og farfar avsluttet i fjor sommer.

- Vi er en familie med ”solmennesker”, som elsker å være ute. Helt fra vi valgte tomta har vi vært fast bestemt på at vi ville ha en lekeplass på samme nivå som terrassen, og jeg synes lekestua er med på å lage et fint tun her, sier Camilla. 

Da barna fikk sitt eget hus i hagen ble det raskt mer stas å være med mamma ut for å luke, vanne, plante og høste.

- Lekestua er stor og romslig med god takhøyde. Man kan jo legge inn strøm, isolere den og bruke den som et ekstra gjesterom også, men det har ikke vi behov for. Vi vurderte å bygge hems, men kommer nok heller til å snekre en sofabenk under vinduet på kortsiden, så får vi en seng, sier Camilla.

Velkommen til fest!  

I dag er spisebordet i lekestua dekket med det fineste serviset, og lukten av nystekte kanelboller frister barna inn. Ivrige hender borrer seg ned i skålene med jordbær og bringebær, og det helles hjemmelaget saft i høye stettglass. Under bordet sitter kaninen Kasper og tar i mot smulene som faller på gulvet.   

- Kan jeg få en kanelbolle til, spør Peder. 

Et fremtidig redskapshus?  

Når barna en dag vokser ut av lekestua er nok sjansen stor for at den blir omgjort til et redskapshus eller et lager for sykler og ski.

- Den kan jo også bli skrivestue, systue, eller gjestehus? Uansett hva den brukes til så er den med på å lage et tun og gjør hagen mer levende, sier Camilla.

Se lekestue-prospektet med pris og bestillingsskjema 

Nostalgi-lekestua

Moderne-lekestua

Hus til barnefamilien

Klikk deg videre her og les våre gode tips til alle barnefamilier som ønsker å bygge nytt hus