I lekestua glemmes alle bekymringer

I lekestua glemmes alle bekymringer

Det er så hyggelig med positive tilbakemeldinger! Spesielt når de kommer fra en pappa som kan fortelle at hans kreftsyke datter elsker å leke i sin nye BoligPartner-lekestue. Da lille Mariell (4) fikk kreft for andre gang i fjor høst bestemte foreldrene seg for å realisere hennes drøm om egen lekestue.

Det var i mai i år at pappa Even Herfindal (34) fra Samnanger utenfor Bergen skrev en mail til BoligPartner Haugesund:   

”Hei, vi fikk levert en lekestue fra dere til vår kreftsyke datter på 4 år. Vil takke for at dere spanderte frakten da dere hørte om min datters kamp mot kreften. Lekestua ble kjempefin, og hun fikk en bursdagsgave hun nok aldri glemmer!”

12. mai i år sto lekestua ferdig, og to dager senere fylte Mariell 4 år. Lekestua ble pyntet med ballonger og allerede klokken 05.30 var bursdagsbarnet våkent og klar for å høre hva ”overraskelsen” var. Da foreldrene fortalte at ”gjestehuset” de bygde i hagen egentlig var Mariells nye lekestue, ble hun så glad at hun hoppet rundt på gulvet, vill av begeistring, mens hun ropte ”dette er verdens beste overraskelse”. Og idet 4-åringen løp over dørstokken til sitt nye fristed var alt som het sykdom, sykehus og medisiner glemt.

- Det ble innterier! Lekstua er blitt fantastisk flott! Den pynter jo opp hele tomta vår og i starten kjørte naboene så sakte forbi at man skulle tro de hadde lavgir, ler pappa Even.  

Trykk her for å lese mer om Nostalgi-lekestua som Mariell fikk.  

Tilbakefall

Mariell var bare 3 måneder gammel da hun fikk konstatert kreft i beinmarg, lever og binyrer. Hun responderte bra på behandlingen og ble ”friskmeldt” 10 måneder senere. Så, i oktober i fjor, kom tilbakefallet med diagnosen ”kreft i beinmarg med spredning av svulst i skjelettet bak øyet". Heldigvis lå svulsten på utsiden av hjernehinna.

- Svulsten var aggressiv og vokste raskt. Det var en tøff type kreft med en overlevelsesprognose på 50 prosent, sier Even.

Først måtte Mariell gå 7 måneder på cellegift. Alle de lyse lokkene falt av. Den lille kroppen ble nedbrutt, og allmenntilstanden var elendig. I slutten av mai måtte hun så gjennom en stor hodeoperasjon.

- Svulsten forsvant heldigvis med cellegiften, men det var fortsatt kreftceller i skjelettet bak øyet, og disse måtte fjernes. Det er helt utrolig, men én uke etter operasjonen løp Mariell rundt med bandasje på hodet og jaktet på hester og høns, forteller pappaen. 

Her er et bilde av Mariell tatt før hun mistet alt håret. 


Behandling i Tyskland

Familien på fire har lagt bak seg en tøff og travel sommer. Etter operasjonen ventet flere uker med en spesiell proton-stråle-behandling i Tyskland. Pappa Even, mamma Mette Døssland (34), lillebror Mikkel på snart ett år og den tapre 4-åringen satte seg spent på flyet. Mariell responderte bra på behandlingen, og nå er hun i gang med en fire måneder lang immun terapi-behandling ved Haukeland Universitetssjukehus.

Gjorde drøm til virkelighet

Det var da Mariell fikk tilbakefallet i fjor høst at foreldrene bestemte seg for å oppfylle datterens store drøm om en egen lekestue.

- Jeg gikk inn på Finn.no, og fant en annonse med en splitter ny lekestue fra BoligPartner. Selgeren hadde allerede fått flere bud, men da han hørte historien til Mariell ringte han de andre budgiverne og fortalte at han ville selge den til oss for en god pris,  sier Even. 

Selger Aleksander Storm Harkestad (28) vant lekestua i forbindelse med åpningen av BoligPartner sitt kontor i Haugesund i februar. Han og samboeren har ikke barn, de går med planer om å bygge hus og bestemte seg for å selge lekestua og spytte pengene inn i husprosjektet.

- Vi ble veldig rørt av historien til Mariell, sier Aleksander.

Samboerparet Aleksander Storm Harkestad (28) og Lisa Røgelstad (27) solgte BoligPartner-lekestua de vant til Mariells pappa. 


I tillegg tilbød BoligPartner Haugesund å betale frakten av lekestua fra Haugesund til Samnanger.

- Det skulle bare mangle, vi ble også rørt av historien til denne tøffe jenta, sier kontorleder der, Kjersti Flesjå.  

- Utrolig snilt av begge to, konkluderer pappaen, og legger til at en snekker-venn av familien satte opp lekestua helt gratis.

Drømmehus

Mariell storkoser seg i det nye ”huset” sitt. Nå er det lagt inn strøm der. Utelysene er koblet på og området rundt hytta er opparbeidet med bruddskifer. Lekestua er blitt akkurat slik Mariell drømte om, og hun elsker å invitere venninnene på kaffeselskap der.   

Trykk her for å lese mer om Nostalgi-lekestua som Mariell fikk.  

- Det har vært stor stas for henne å komme hjem til lekestua mellom alle sykehusoppholdene i sommer. Både operasjonen og strålinga gikk veldig bra. Mariell står fjellstøtt i behandlingen, og jeg kan ikke annet enn å ta av meg hatten for den tøffe jenta vår, sier Even. 


"Jeg kan ikke annet enn å ta av meg hatten for den tøffe jenta vår"