Herskapelig høytid på Eidsvoll

Akkurat nå senker julefreden seg i majestetiske Holmgaard.

Snøen ligger som fjærlette dun over gårdsplassen. Det er bare noen minutter siden vintersola takket pent for seg bak tretoppene i vest. Ett spennende, blått lys brer seg sakte over den høye himmelen, mens det lyser varmt og innbydende ut av husets 47 vinduer.

Velkommen inn

Bak den doble inngangsdøren venter den majestetiske hallen. Her inne er takhøyden hele 5,4 meter. Sammen med det staselige trappeløpet, med to trapper som glir elegant ned fra galleriet i 2. etasje, gir denne herskapelige boligdrømmen et mektig førsteinntrykk. I midten står ett grønt, glitrende juletre som ønsker deg velkommen inn.

Slik ser hallen ut inne i denne herskapelige Holmgaarden på Eidsvoll. 

En lukt av jul

Inne på kjøkkenet sitter Therese Sveian Aas sammen med barna Mathilde (8) og Mathias (6) De er i full sving med å pynte årets pepperkakehus. Lukten av jul brer seg i rommet. Fargerike seigmenn og non-stop festes med forsiktighet. De ler. Og selvfølgelig er det lov med smaksprøver. Mange smaksprøver.

Mamma Therese Sveian Aas storkoser seg sammen med barna Mathilde og Mathias. I dag skal pepperkakehuset pyntes. 

Julefred i huset

Julefreden har senket seg her hjemme hos familien på fire. På den totalt fem mål store tomten, har de både stabbur og sjarmerende bjørketrær. Inne i huset har de fem soverom, tre bad og enda en ekstra wc. Her er i tillegg vinterhage med spisestue, ekstra stort galleri med lekerom oppe, og treningsrom i kjelleren. Om få dager fylles huset med gode venner og familie til høytidelig julefeiring. Da er det godt å ha så god plass.

Tidligere bodde familien i et rekkehus på 105 kvadratmeter i Oslo. De hadde to etasjer og tre små soverom. Når de skulle ha overnattingsgjester var det alltid litt ekstra å tilrettelegge for å skaffe nok soveplasser. Slik er det ikke i dag.

- Jeg kommer fra Soknedal i Sør-Trøndelag og mannen min Kenneth er fra Ålesund. Vi synes det er veldig koselig å få familie og venner ofte på besøk. Da er det herlig ha gjesterommet klart på forhånd og la dem få sitt eget bad. Det er veldig praktisk og greit når vi en mange i huset, forteller Therese.

Mathilde gleder seg veldig mye til hun kan åpne julegaven fra lillebror Mathias. 

Juletre på 3,6 meter

Det har tatt litt tid å pynte huset ferdig til jul. Derfor synes Therese det er godt å starte tidlig.

- Vi starter tidlig i desember. Så pynter vi litt og litt helt frem til jul, forteller hun.

Første gang de skulle feire jul i sin Holmgaard, satte de først inn et juletre på 1,80 meter. Det viste seg å bli litt i det minste laget for den majestetiske hallen.

- Det så rett og slett litt puslete ut. Så da ble det juletre på 3,6 meter i stedet, forteller Therese og ler. For det er litt av et prosjekt å pynte et så høyt juletre. Det er mange julekuler, og snøkrystaller som skal henges opp. Da er kjekt å ha både gardintrapp og god tid.

Kjøkkenet - familien favorittrom

Oppe på galleriet har barna sin egen sone. Her er det både tv-stue og lekerom. Men likevel er det nok det herskapelige kjøkkenet som er familiens samlingspunkt i huset.

- Mitt favorittrom i huset er kjøkkenet. Her er det veldig god plass og vi får inn lys fra alle kanter siden det er så mange vinduer her. Vi har masse skapplass og benkplass nok. Det er fint siden vi liker å bake og lage god mat fra bunnen av. Nylig var vi fire personer her som lagde tapas samtidig. Det var ikke noe problem, forteller Therese.

-Og jeg liker at jeg kan sitte ved kjøkkenøya og gjøre lekser mens middagens lages forteller skolejenta Mathilde.

Når de har gjester på besøk, dekker de på spisestuen inne i den sjarmerende vinterhagen. Med store vinduer på tre kanter av rommet, blir det både lyst og stemningsfullt her inne. Akkurat nå er spisestuen ferdig pyntet og klar til juleselskap. Velkommen til bords.

Det er bare å glede seg til julemiddagen. Bordet er ferdig dekket. 

Jul i nytt hus

Ønsker du også å feire jul i herskapelig hus? Bestill vår huskatalog og la juledrømmen begynne.
Start juledrømmen her Bestill gratis huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen

Samtykker

God jul

Her har vi samlet masse god inspirasjon til deg som gleder deg til jul