Fem raske høsttips til hus og hage

Høsten er for alvor over oss. Her gir vi deg en liten og enkel huskeliste over små gjøremål det kan være greit å få unna før vinteren setter inn.

Selv om det begynner å bli mørkt når mange av oss kommer hjem fra jobb, er det ikke for sent å gjøre noen små, men viktige gjøremål. Her er fem raske høsttips fra BoligPartner:

  1. Sjekk takrennene dine for løv. Blader og barnåler faller av trærne, og ligger de og demmer opp takrennene dine kan det raskt bli en liten oversvømmelse. Pass på sikkerheten hvis du klatrer opp for å ta en kontroll.
  2. Skift batteri i røykvarslerne dine. Høsten er tid for levende lys, og snart er det også tid for å ta frem adventsstaken. I desember brenner 50% flere hus enn ellers i året. Ta forholdsregler og sjekk røykvarslerne dine. PS: Røykvarslerens dag er 1. desember.
  3. Ta inn høytrykkspylere og steng utekraner. Kulde gjør vann til is, noe som igjen gjør at vannets opprinnelige volum utvider seg. Naturkreftene er sterke og det er fort gjort at slanger og koblinger sprekker om det står vann i slanger når minusgradene melder seg.  
  4. Rydd inn utemøblene. Spesielt utemøbler av treverk kan raskt ta skade av høststormer og vinterens kalde gufs. Snø, vind og is er ikke noe møblene setter pris på. Husk å rydde møblene inn i boden eller sett dem under tak med presenning rundt før snøen faller.
  5. Ha nok ved. Sist, men ikke minst: husk å ha nok ved på lager om du bruker ovn eller peis til å varme opp din bolig med.

God høsttid!