En trygg vei til drømmehuset

Gode råd, tett oppfølging og ingen økonomiske overraskelser. Å bygge nytt hus føles både trygt og godt for Julie Nikolaisen (32) og Thomas Olsen (37).

Her er det – Julie og Thomas sitt drømmehus. Snart vil lyden av latter og små barneføtter som løper bortover gulvene, fylle dette huset med liv og kjærlighet.

-  Dette blir knall, vi gleder oss veldig, sier Julie mens hun kikker forventningsfullt mot drømmehuset. I barnevognen sover lille Oliver, mens storesøster koser seg i barnehagen, 500 meter herfra.

En trygg følelse

Følelsen i magen er god. Veldig god. I BoligPartner sin nostalgiserie fant de raskt sin husfavoritt, Fagerli! De likte alt. Planløsningen, designet og det tradisjonelle uttrykket. Helt perfekt for familien på fire.

Vi er på Pollestad i Klepp, en liten bygd på Jæren i Rogaland. Her er det nydelige strender, landlig og rolig samtidig som byen, Bryne, kun er få kilometer unna.

Julie og Thomas løfter barnevognen inn gjennom hovedinngangen. Det er gøy å følge med på byggeprosessen og kjenne på forventningene. Nå er rommene delt inn, men veggene mangler. 

- Hele byggeprosessen har gått ganske så smertefritt. Det har ikke vært noe stress med noen ting, ja utenom å velge hvilket kjøkken vi skulle ha da. Det var litt vanskelig. Ellers har alt gått av seg selv, forteller Julie.   

De har fått gode råd underveis, rask respons hvis de har lurt på noe og full oversikt over alle kostnader helt fra start til mål. Det gir en trygghet, som de setter stor pris på.

Trygghet er viktig

Nettopp trygghet er viktig for BoligPartner. Velger du å bygge hus med oss, skal du være trygg på at vi er med deg hele veien. Våre boligkonsulenter selger deg ikke bare et hus, de hjelper deg å bygge et hjem.

- Tidlig i kjøpsprosessen setter vi oss ned sammen med deg for å lage en økonomisk ramme- og finansieringsplan. Denne planen gir en totaloversikt over absolutt alle kostnadene, slik at du ikke får noen økonomiske overraskelser underveis. Nå vet du hva huset ditt vil koste. Du får også en fremdriftsplan med en dato for når du kan overta ditt nye hjem, forteller boligkonsulent på Bryne, Loyd Jarle Hetland.  

-Vi må holde det vi lover

Hetland, mener trygghet handler mye om å holde ord og levere det man lover.

-God oppfølging er viktig. Vi skal gi kundene våre god informasjon og hjelpe dem. Det kan for eksempel være utfordrende å forstå alle kontrakter og skjemaer. Derfor er jeg opptatt av å forklare og gjøre prosessen forståelig og oversiktlig, forteller han.

Drømmen om nytt hus

Vi vet at å kjøpe hus er en stor og viktig investering. Man vil gjerne gjøre et godt kjøp, samtidig som hele familien skal trives med både huset og området. Valgene er mange. Julie og Thomas var ikke i tvil om hva de ønsket, nemlig et splitter nytt hjem. 

-Jeg har hatt et hus fra 1950, som jeg pusset opp helt fra bunnen av. Det skal aldri skje igjen, forteller Thomas.

Nå ser han frem til å flytte inn i noe som er helt nytt, solid og som er bygget etter de siste tekniske forskriftene. Nå blir det lenge til nesten gang han trenger å pusse opp. I tillegg er det alltid fem års garanti når man bygger nytt hus – så hvis noe skulle dukket opp, er det bare å melde fra. 

- Det er ikke så lenge siden sist jeg var innom her. Da skulle jeg bare ta et siste mål på kjøkkenet, og alt stemte helt på millimeteren. Det hadde jeg nesten ikke trodd var mulig, men det er det faktisk, sier Thomas fornøyd.