Bygger tomannsbolig sammen

Oppusning og renovering frister ikke disse to venneparene som i stedet drømmer om noe som er fresht og moderne. Nå blir de naboer, i hver sin del av en splitter ny tomannsbolig.

Sola kaster et varmt lys inn gjennom de store vinduene. Kjøkkenet er ferdig montert, nå mangler kun noen hvitevarer og spotter i taket. Barndomskameratene Hans Petter Hansen Kval og Petter Rønningen smiler og ler. Helt siden slutten av barneskolen har de vært nære venner. Om kort tid blir de naboer også.

- Vi gjør nesten alt sammen. Vi skrur bil, spiller ishockey, sykler og trener sammen. Nå blir jo alt enda litt enklere, forteller Hans Petter mens han kikker blidt bort på Petter. For hva passer vel bedre enn å bygge ny tomannsbolig med en kompis som nærmeste nabo.

På besøk i nyhuset

I dag er de to venneparene på besøk i det som snart blir deres nye hjem. Kjøkkenet er på plass og endelig er trappa montert slik at de kan gå opp og se hvordan 2. etasje blir. Det er vanskelig å forestille seg på forhånd hvor store rommene egentlig er. Nå kan de gå fra rom til rom, det er en helt annerledes følelse enn å studere plantegningene. Om kun få uker skal alt være klart til overtakelsen - den store dagen hvor de får nøkkelen til sitt nye hjem. Hver enhet i tomannsboligen er på cirka 120 kvadratmeter. Her finnes fire soverom, to bad og en ekstra tv-stue. Tomta er flat, svært solrik og grenser til et hyggelig friområde. Helt perfekt.

Ferdig med oppussing

Parene gleder seg stort til å flytte inn i noe som er helt nytt. Det frister veldig mye mer enn nye år med slitsom oppussing.

Petter Rønningen og samboer Kaja Krokan Aasen har nemlig god erfaring med å modernisere noe som er gammelt. For fire år siden kjøpte de en eldre tomannsbolig, som de totalrenoverte.

- Når du har gjort det, kjenner du at det er veldig greit å slippe å gjøre det en gang til. Så vi er veldig klare for å få noe som er nytt og i orden, forteller Kaja.

- Jeg har også vokst opp i et eldre hus og vet at det betyr at du alltid har noe å drive med. Og det blir ikke noe billigere med tiden. Så hvis man kjøper seg en bruktbolig og koster på huset en million kroner, så er det like dyrt som å kjøpe et nytt hus, forteller Petter, som legger til at oppussing også tar utrolig mye tid.

Jentene sin idé

Nå er det gått ett år siden tanken om å bygge to hus tett i tett dukket opp for første gang.

- Begge parter så på hus. Og vi så fort at det var veldig dyrt. Derfor sa jeg på fleip til Kaja ”Vi skal ikke bare bygge en tomannsbolig sammen da” forteller Hanne Skomakerstuen.

Så kom Hanne og Kaja over salgsannonsen fra BoligPartner med tomannsboligen Sira i Røyslimoen på Lillehammer. Den tanken likte også guttene veldig godt. Fra da gikk alt veldig fort. Kun noen uker etterpå hadde de signert kjøpskontrakten med BoligPartner og boligplanleggingen kunne starte. 


Mange valg underveis

Parene merket fort at det er ganske mange valg som skal tas når man skal bygge et helt nytt hus. Hvilken løsning skal man velge på kjøkkenet og hvordan skal badet se ut? Venneparene har valgt hver sin kjøkkenløsning, ulike fliser og forskjellige gulv i boligene. Nå er det spennende å se det ferdige resultatet. 

- Dette er aller første gang vi bygger noe som er helt nytt. Og det har vært utfordrende å se for seg helheten med alle valgene satt sammen. Men jeg tror vi har kommet oss godt ut av det altså, sier Kaja mens hun kikker seg fornøyd rundt i huset.

Om få uker er det her de skal bo. Det gleder de seg til, og hvis noen lurer. Venneparene har allerede planlagt den første sommerfesten i hagen. Det blir toppen det.