Byggeprosessen gikk smertefritt

Å bygge hus er et stort og ikke minst dyrt prosjekt. Forventningene til hva som skal leveres i forhold til tid, pris og oppfølging er store - og ikke minst at man får det huset man ønsker. Slik fikk familien Aasen drømmehuset.

- Vi ønsket å bygge et helt nytt hus fordi vi hadde lyst til å utforme det nøyaktig slik vi ville ha det. Vi hadde mange drømmer om hvordan vi ville at det nye huset skulle være, sier Kjetil Aasen, som undersøkte nøye hvilken husleverandør de skulle bruke.

Høye forventninger

- Vi ønsket at det skulle bli minst mulig jobb for oss, samtidig som vi var på jakt etter en totalleverandør av hus som leverte alt fra A til Å. I tillegg ønsket vi å komme i mål uten for store økonomiske sprekker, forteller han.

sak-10_2.jpg#asset:6524

Etter telefonkontakt med flere, og møte med hele tre husleverandører, falt valget på Sandvold Boliger i Hønefoss - som har vært forhandler i BoligPartner i over 10 år.

- Profesjonaliteten og måten vi ble møtt på, talte for at vi skulle velge dem. De virket veldig ryddige, og vi fikk det vi skulle tidsnok i hele tilbudsprosessen. Samtidig var de veldig innstilt på å få huset slik vi ville ha det - noe som var det viktigste for oss, sier Kjetil.  

Allerede tre år før de satte i gang “prosjekt drømmehus var tomten på plass. Med en fantastisk utsikt og gode solforhold, hadde de en formening om hva slags hus som kunne passe. Uten en ferdig økonomisk plan, hadde de likevel noen tanker om hva dette skulle koste - resten fikk de hjelp med av BoligPartner.

Trygghet rundt hele prosjektet

Allerede en måned før kontraktsdato fikk Kjetil, samboeren og datteren på to år flyttet inn i det nye huset. Valget falt på hustypen Aragona med tilpasninger slik at huset passet behovene - og drømmene deres.

- Vi endret det meste av romløsninger, med større stue og veranda. Selv om endringene er mange, er uttrykket det samme. Og Sandvold Boliger har vært veldig medgjørlige i hele prosessen, sier Kjetil.

Kjetil var ofte på byggeplassen etter jobb for å følge utviklingen av deres nye hjem. Og var det noe som var uklart, ble det løst med en tekstmelding eller telefonsamtale til byggelederen.

- Vi fikk en trygghet rundt hele prosjektet ettersom vi var så godt fulgt opp. Under hele prosessen gikk kommunikasjonen gjennom byggelederen, og det var tydelig at han var interessert i at prosjektet skulle gå slik vi ønsket det. De var fokusert på å være serviceinnstilt hele tiden.

Forventningene ble innfridd

- Vi er kjempefornøyde med sluttresultatet. Kvalitetsmessig virker alt veldig bra, og alt er som det skal være. Vi er spesielt fornøyd med kjøkkenet og utsynet derfra. Måten de har klart å få det til på, er imponerende.

Ved flere anledninger har Kjetil anbefalt BoligPartner til bekjente. De fleste som skal bygge hus opplever at budsjettet sprekker med omtrent 10 prosent. Det gjorde det ikke for familien Aasen.

- Det var ingen uventede økonomiske overraskelser, og alle har samarbeidet veldig godt. Man har gjerne forventninger for det som skal leveres, og alle forventningene vi hadde ble innfridd - i aller høyeste grad. Hele prosessen gikk smertefritt, avslutter Kjetil.

Huskatalogen er ment som en idébok der du kan la fantastien på spillerom. Ta utgangspunkt i modellene du finner i boken, og tilpass huset slik at det dekker behovene og ønskene dine. Bestill huskatalogen fra BoligPartner i dag og drøm deg bort.