Bygde drømmehuset på 10 måneder

– Fordi det er bygget en tomannsbolig på boligfeltet foran tomten vår, ønsket vi å ha oppholdsrommene i andre etasje for best mulig utsikt fra det nye huset, forteller Rita, som har bygget et hus med utgangspunkt i Ladegaard og Sagatun.

Rita og Frode visste at de ønsket å bo i Fosnavåg, og da BoligPartner informerte om at de hadde en ledig eneboligtomt til salgs på et boligfelt med sentral beliggenhet, kunne husdrømmen endelig realiseres.

– Vi kikket først på Ladegaard, men huset var altfor stort til tomten vår. Deretter kikket vi på Sagatun. Jeg visste akkurat hvordan jeg ville ha hovedfasaden på huset og ønsket meg et stor buevindu over de ordinære stuevinduene på hovedplanet. BoligPartners arkitekter tegnet flere forslag til planløsning, og vi fikk tilslutt et hus som er akkurat slik vi drømte om, sier Rita.

Den kundetilpassede boligen har Herskapelig-signatur og 2,7 meters takhøyde i alle oppholdsrom. Hovedplanet rommer et stort kjøkken med spiseplass og en romslig vinkelstue med peis og utgang til vinterhage. Vinterhagen igjen leder ut til en stor terrasse, som er bygget over carporten. I tillegg rommer hovedplanet et soverom og et romslig bad. Underetasjeplanet rommer ytterligere tre soverom, vaskerom, bad og entré.

– Vi har to sønner, og det er veldig greit at de har tilgang til eget bad og har sine soverom i underetasjen. Jeg og mannen min bruker soverommet og badet på hovedplanet. Jeg er også veldig fornøyd med å ha et grov-vaskerom med egen inngang i underetasjen. Vi bruker dette som hverdagsinngang, og det er veldig smart med tanke på av- og påkledning. Skittent treningstøy kan gå rett i vasken, uten å spres til andre deler av huset, sier Rita, som kan fortelle at byggeprosessen gikk raskt og greit.

–  Vi begynte å bygge i februar og flyttet inn rett før jul, så huset sto ferdig på 10 måneder. Jeg har flere ganger spurt meg selv om det var noe jeg ville ha gjort annerledes, dersom jeg hadde hatt mulighet. Men det er faktisk ingenting jeg ville ha endret på i huset vårt. Vi er rett og slett kjempefornøyde, sier  Rita, som tror nøkkelen til en vellykket byggeprosess er god planlegging.

– Definer behovene dine klart, fra et økonomisk og praktisk perspektiv. Huset må tilpasses familien som bor i den og en god planløsning er alfa omega.